Хора на Радев: "ПП" е заченат с лъжа!

Излязоха с остра позиция срещу Кирил Петков.

Хора на Радев: "ПП" е заченат с лъжа! | StandartNews.com

Според Кристиан Вигенин, проф. Гайдарски и Ирена Анастасова е неприемливо Инициативният комитет на Радев да се включва почти неприкрито в кампанията на Кирил Петков и неговата партия.

Също така тримата социалисти се обявяват против внушението, което Петков направи по-рано, че решението на КС ограничава правата на българите, живеещи в чужбина.

„Казусът тук не засяга стотиците хиляди български граждани, защото те не са извършили престъпление. Кирил Петков, независимо при какви обстоятелства, е подписал декларация с невярно съдържание, благодарение на което стана министър.

Благодарение на участието си в правителството си създаде популярност, която експлоатира в настоящата кампания. Това е политически проект, заченат с лъжа, но с претенции за почтеност. Този факт беше констатиран недвусмислено днес от Конституционния съд“, пишат в своята позиция социалистите.

Те подчертават, че не очакват от ИК да оправдава Петков, а самият той трябвало да се извини на Радев, че го е подвел и днес неговите действия се отразявали негативно върху предизборната му кампания.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай