Хамид: Математически е възможно правителство без ГЕРБ и ДПС

Според него колегите му са се убедили, че съставянето на правителство не е много лесна работа

Хамид: Математически е възможно правителство без ГЕРБ и ДПС | StandartNews.com

Математически е възможно правителство без ГЕРБ и ДПС. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид пред журналисти в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Според него колегите му са се убедили, че съставянето на правителство не е много лесна работа.

Той отговори на въпрос какво ще стане с третия мандат.

"Нека да изчакаме да се връчи втория мандат. Много бързате. От там нататък има разписана конституционна процедура в седемдневен срок държавният глава да връчи вече на друга парламентарна група. Парламентарната група кога ще го върне, там знаете, че няма срок. Правото работи с понятието разумен срок. Очакваме, ако реализират, или не реализират, да го върнат в разумен срок", каза още Хамид.

Избори 2 в 1 са технологично възможни, каза още депутатът от ДПС.

Въпреки това Движението ще изчака с окончателната си позиция, след като изслуша представители на Централната избирателна комисия, допълни Хамид, цитиран от БНР.

"Правили сме го, макар че не точно президентски и парламентарни. Мисля, че след среща с ЦИК, която са поискали колеги от ДБ, ще ги изслушаме, ще видим техническата възможност и дали е възможно въобще на тези машини да бъде проведено. Аз мисля, че е възможно, така че не е драма," обясни още Хамид Хамид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай