Хаджигенов видя идеалната коалиция

Каза защо е направил движение "Ние идваме"

Хаджигенов видя идеалната коалиция | StandartNews.com

Зам.-председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме" адв. Николай Хаджигенов видя идеалната коалиция за следващия парламент.

На въпрос дали се оформя бъдеща коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и новия проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, Николай Хаджигенов заяви пред БНТ:  „Добре звучаща възможност на този етап, теоретизираме, но това е ок, чудесно.”.

Николай Хаджигенов и Мая Манолова коментираха евентуален политически проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков. „Политическото поумняваме там е факт”, каза адв. Хаджигенов.   Финансовият министър успя да прокара три актуализации на бюджета, те са хора с капацитет, които имаха възможност да се докажат в служебното правителство, допълни Мая Манолова.

Ако мандатът беше в "Изправи се БГ! Ние идваме", категорично щеше да е различно. Щяхме да покажем как и защо може да се направи правителство на малцинството и как то може да работи изобщо. Със сигурност щяхме да направим правителство на малцинството, заяви Николай Хаджигенов.

На въпроса дали в тяхната формация има разцепление заради регистрацията на "Ние идваме", адв. Хаджигенов обясни: „Хората трябва да знаят, че са част от някакво движение, именно затова създадохме "Ние идваме" и го учредихме на годишнината от "кървавия 2 септември". Това ще бъде гражданско движение, каквото е "Изправи се БГ!".”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай