Караянчева: Симеонов има право да бъде избран

Нинова идска да управлява, но народът решава това, коментира председателят на НС

Караянчева: Симеонов има право да бъде избран | StandartNews.com

Валери Симеонов приключи с предния период и като народен представител има право да бъде избран. Това заяви пред журналисти в Златоград председателят на НС Цвета Караянчева. Повод бе избирането на лидера на НФСБ за заместник-шеф на парламента. Според нея за думите си като вицепремиер Валери Симеонов е понесъл своя кръст, подавайки оставка и сега няма нищо лошо в това неговата парламентарна група да го предложи за този пост. Краянчева бе Златоград на панихида в памет на загиналите за славата на Родопите от времето на Момчил юнак до Балканските войни.

По правилник всяка парламентарна група има право да посочи заместник - председател и тъй като "Обединени патриоти" нямат посочен заместник- председател, логично беше предложат, уточни Цвета Караянчева. По нейно мнение няма нищо странно в това групата на ОП да посочи за заместник- председател на НС Валери Симеонов като един от ръководителите на коалиционните партньори. Не знам какво влагат протестиращите в личността на г-н Симеонов, коментира председателят на НС.

Разбирам, че г-жа Нинова иска да управлява, но все пак българският народ казва кой да прави това и за колко време, коментира Цвета Караянчева искането на Корнелия Нинова за оставка на премиера Бойко Борисов. Ние много пъти сме се явявали на избори и винаги сме били първа политическа сила. Нека г-жа Нинова да направи всичко възможно, нейните структури да работят по места толкова сърцато и истински, както работят структурите на ГЕРБ, препоръча Караянчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай