Каракачанов: Възможен е кабинет и без Борисов

Решението ще се вземе след вота на недоверие на БСП

Каракачанов: Възможен е кабинет и без Борисов | StandartNews.com

Новият, „ремонтиран“ кабинет може да бъде  без премиер Бойко Борисов. Това коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Решението обаче ще се вземе след вота на недоверие на БСП, който ще се гласува във вторник.

„Със или без сегашния министър-председател, всичко това ще се коментира след вота на недоверие. Ако той мине, не се коментира нищо. Ако не мине, ще се коментират промени в програмата. Аз лично смятам, че не е необходимо да се търси само персонална промяна да се харесаме на част от обществото, което протестира. Трябва да се търси приоритизиране на съществуващата програма“, посочи военният министър, цитиран от БНТ.

Каракачанов е категоричен, че само заради протестите оставка няма да подаде. „Моята оставка ще я подам, ако тези хора, които ръководя 3 години, кажат, че не съм се справил добре с работата. Ще я подам, ако ми бъде поискана било от Коалиционния съвет, било от министър-председателя, било от партията, която ръководя“, посочи той. И коментира, че трябва да има по-голяма чуваемост на това, което обществото очаква.

Каракачанов допълни, че до октомври тази година ще бъде подписан договор за два нови военни кораба. Процедурата е приключила. Изпълнител ще е германска фирма. Строителството на корпусите на корабите ще бъде направено от българска корабостроителница, а въоръжението ще е от чужбина.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай