Каракачанов: Сидеров да става, сдава и заминава!

Някои колеги като Волен Сидеров се опитват да омаловажат постигнатото от ВМРО, каза лидерът на ВМРО

Каракачанов: Сидеров да става, сдава и заминава! | StandartNews.com

Няма смисъл да си говоря със Сидеров. С тона, който държа по време на цялата предизборна кампания, нещо се скъса. Когато нещо се скъса, е трудно да го вържеш после. Като не му харесва коалицията на Сидеров – става, сдава и си заминава, категоричен бе лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в интервю за Нова телевизия.

Някои колеги като Волен Сидеров вместо да си зададат въпроса защо стигнаха дотук, се опитват да омаловажат постигнатото от ВМРО, каза Каракачанов.

Нямам намерение да лекувам този или онзи. Ако някой смята, че е дошло времето да напуска коалиция Обединени патриоти, да бъде така добър да го направи. Няма да си губя времето да отговарям на обвинения и да ставам звероукротител. Още миналата есен свалих синята каска. Не мога да отговарям на хора, които не знаят какво искат, заяви Каракачанов.

Няма как да работя с някого, който 40 дни хвърля обиди и клевети на наш гръб. Това не го разбирам като коалиционна култура. Насила хубост не става – ако някой иска да се развива самостоятелно, му пожелавам успех, подчерта лидерът на ВМРО по повод заявления на Сидеров.

Той намекна, че някои от колегите му не можели да преживеят прекалено ниските резултати на евроизборите. Освен това с подобно говорене като на Сидеров на практика се скриват истинските купени гласове. Каракачанов посъветва да бъдат направени проверки в Монтана и в ромските махали в Ямбол, родния град на Сидеров, където "Атака" е първа политическа сила.

Според него от ромите ВМРО са получили точно 450 гласа. "И да ги дам на Сидеров, пак няма да мине един процент", добави министърът. Каракачанов намекна, че в ямболско цяло село - 90% от него, е гласувало именно за Сидеров.

Военният министър счита, че разприте в ОП няма да повлияят на голямата коалиция. По думите му на този етап няма никакви основания за предсрочни избори и правителството ще изкара пълен мандат. Резултатите на евровота показват, че хората не искат предсрочни избори. БСП катастрофално загубиха изборите.

Но много искам да направим преглед на програмата за управление - какво е свършено и какво не е свършено, посочи Каракачанов и посочи като един от нерешените проблеми циганската престъпност, заради която е внесъл цяла концепция.

По думите му България гони вариант за закупуване на самолети до 2 млрд. лева.

Красимир Каракачанов опроверга твърденията на Сидеров, че със сделката за F-16, което вся още е на етап преговори, военният министър е продал българския национален интерес.

Да предложим, че съм предал националния интерес заради F-16. Как тогава могат от това да трупам дивиденти. Освен това Конгресът ни даде таван от 1,673 млрд. долара, но това е максимума. Ние гоним варианта да платим за изтребителите около 2 млрд. лева. Например ние може да си спестим езиковата подготовка на пилотите. Аз считам, че е реалистично да имаме окончателна оферта през лятото. Тогава ще кажа официално пред обществото дали офертата е приемлива или не за България, подчерта Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай