Каракачанов: Шпионажът е таен занаят

Имаме поводи за гордост за 4 години

Каракачанов: Шпионажът е таен занаят | StandartNews.com

Това, че някой се опива да придобие информация за възможностите на българската отбрана показва, че сме започнали някого да притесняваме.

Това каза лидерът на ВМРО, министър на отбраната и водач на листите на ВМРО – БНД в 3 МИР Варна и 15 МИР Плевен Красимир Каракачанов в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Човекът е награден по случай 50-годишнината му през 2017 г. Сега сме 2021 г. Опитваме се малко да търсим под вола теле. Всеки един служител, когато работи в дадено ведомство, бива арестуван и съден, когато се занимава с подобни дейности и престъпва закона

Той е награден по повод 50-годишнината му. Това е 4 години преди този скандал. Той все пак е показал някакви качества. По-важното е, е шпионажът е древен занаят. Всеки се стреми да събира информация за другия. Дори партньорски държави се замесват в скандали една срещу друга. Информацията е интересна и целия свят се опитва да придобива повече информация.

Това, че някой се опива да придобие информация за възможностите на българската отбрана показва, че сме започнали някого да притесняваме с това, което направихме в отбраната – повишихме боеспособността на армията“, заяви той.

„Шпионажът е таен занаят. Възможно е преди 4 години въпросният служител да не се е занимавал с това, защото щеше да влезе в полезрението ни. Пак се опитваме да създадем някаква интрига.

За съжаление някои неща в България се превръщат в жълтина и шоу, а пропускаме важни неща. Пак търсим под вола теле. Военна полиция и Военно разузнаване са две различни служби. С разследването се занимава Военното разузнаване, ДАНС и Прокуратурата“, заяви Каракачанов.

По думите му разузнавателната служба в България е най-надеждната.

„Най-голяма гордост изпитах за последно, когато преди два месеца отидох в авиобазата в Безбог и видях 8-те бомбадировача, върнали се след основен ремонт и реставрация. В последните 4 години имаме много поводи за гордост“, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай