Каракачанов: Нямам подкрепа от НФСБ и "Атака"

Евроизборите ще са индикатор разпада ли се малката коалиция

Каракачанов: Нямам подкрепа от НФСБ и "Атака" | StandartNews.com

Гласуваме за самолетите, две от партиите гласуват против с несериозни аргументи. Заемам се с циганския въпрос, никаква подкрепа. Това заяви в Казанлък лидерът на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Нямаше подкрепа от другите две партии за Войводиново, нито политическо одобрение, и то от моите партньори. Явно всеки се ослушва, докато се разбере какво ще стане на евроизборите и да не би да натрупа някакъв друг дивидент, си мълчат. И със самолетите е така, и с въпроса за Войводиново беше така, коментира още Каракачанов, цитиран от "Фокус".

Според вицепремиера е било логично партньорите му в малката коалиция да застанат зад проекта за изтребителите, още повече, че министърът на икономиката, е излъчен от "Атака".

"А също така и Валери Симеонов, на когото два пъти съм обяснявал темата със самолетите, че по–добре, ако ще купуваме оръжие, което ще използваме следващите 40 години, да купим най– доброто. Чухме предложение да купуваме съветски самолети и какви ли не други неща, които не звучат сериозно", възмути се Каракачанов.

До края на януари трябва да бъде решено в какъв формат ще се явят на евроизборите партиите от коалиция "Обединени патриоти", постави срок лидерът на ВМРО. И обяви, че в момента коалицията "Обединени патриоти" не е стабилна, а индикатор за това дали е застрашена от разпадане ще бъдат именно предстоящите европейски избори.

В Казанлък военният министър присъства на проявите, посветени на 130-ата годишнина от създаването на 23 Пехотен шипченски полк. След ритуала пред Паметника на загиналите войни за свободата на България бяха поднесени венци и цветя и пред паметната плоча на създателите на военния марш на 23 Шипченски полк "Велик е нашият войник".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай