Каракачанов на среща с шефа на "Локхийд Мартин"

Вицепремиерът разговаря и с първия зам.-секретар на Държавния департамент на САЩ Андреа Томпсън

Каракачанов на среща с шефа на "Локхийд Мартин" | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще проведе среща с Мерилин Хюсън – председател, президент и изпълнителен директор на корпорация "Локхийд Мартин", съобщи Министерството на отбраната. "Локхийд Мартин" произвежда изтребителите F-16, за които парламентът стартира процедурата по закупуването им.
Разговорът между двамата ще се състои по време на Международната конференция по сигурността, която се провежда в Мюнхен и в която Каракачанов участва за втора поредна година.

В продължение на 3 дни, до 17 февруари, над 35 държавни и правителствени ръководители, повече от 50 министри на външните работи и на отбраната, множество представители на неправителствени организации, на академичните среди, бизнеса и експерти ще обсъждат предизвикателствата пред сигурността.

Специално участие в Мюнхенската конференция има премиерът Бойко Борисов. Във форума участва още вицепремиерът и дипломат № 1 Екатерина Захариева. В Мюнхен е с шефът на ПГ на ГЕРБ и председател на вътрешната комисия в НС Цветан Цветанов, който е говорител на едно от съпътстващите събития - конференцията "Разказ за множество флангове: НАТО и нуждата от стратегия за Черно море".

Сред основните теми на Мюнхенската конференция са бъдещето на европейската архитектура на сигурност и сътрудничеството в областта на отбраната.

ВИЖ ОЩЕ: Среща на върха ГЕРБ - ВМРО в Мюнхен

В рамките на форума са предвидени редица срещи на министър Каракачанов, сред които с първия заместник-секретар на Държавния департамент на САЩ Андреа Томпсън, президента на Атлантическия съвет във Вашингтон Фред Кемпе, бившия министър на отбраната на САЩ Уилям Коен и федералния министър на отбраната д-р Урсула фон дер Лайен, допълват от пресслужбата на военното министерство. Борисов и Захариева също имат серия двустранни срещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай