Карадайъ: Отиваме към избори!

Политическите сили в парламента няма да подкрепят БСП

Карадайъ: Отиваме към избори! | StandartNews.com

Право на президента е да определи на кого ще връчи третия мандат. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя призова червените бързо да върнат мандата. Ясно е математически, че без ГЕРБ и ИТН не може да се състави правителство, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Партията на Бойко Борисов има решение да не управлява с БСП, а и хората на Слави Трифонов не искат да са в коалиция с червените. Няма смисъл мандатът да се бави, убедена е Атанасова.

За "Демократична България" е очаквано, че президентът Румен Радев е решил да връчи третия мандат на БСП. Не можем да подкрепим правителство с мандат на БСП, заяви в кулоарите на парламента Христо Иванов. Тази наша позиция остава непроменена, допълни той.

Нека да видим какво ще направи БСП. Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира решението на президента Румен Радев да даде третия мандат за съставяне на правителство на БСП.

Той напомни, че от ДПС са изразили вече своята позиция и тя е съобразена с разчитането на изборните резултати - българските избиратели избрали промяната. ДПС няма да подкрепят партиите на ГЕРБ и БСП, които загубили изборите.

ДПС тепърва очакват позицията на БСП и според тяхната позиция ще се види как ще се развиват процесите. Иначе според Карадайъ страната отива към, предсрочни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай