Карадайъ: ДПС с историческа мисия за България /НА ЖИВО/

Извънредната обстановка изисква извънредни действия, каза лидерът на Движението

Карадайъ: ДПС с историческа мисия за България /НА ЖИВО/ | StandartNews.com
  • В ДПС имаме редкия шанс да сверяваме часовника си с държавник като д-р Доган, заяви Карадайъ
  • Извънредната обстановка изисква извънредни действия, категоричен бе председателят на Движението

ВИЖ ОЩЕ: ДПС със заявка за изпълнителната власт /НА ЖИВО/

ЕТО ПЪЛНИЯ ДОКЛАД НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДПС МУСТАФА КАРАДАЙЪ

Налице са предпоставки за историческа мисия на ДПС в името на спасението на демократичното бъдеще на България. Това заяви в политическия си доклад пред Х Национална отчето-изборна конференция на ДПС председателят Мустафа Карадайъ. Трябва да използваме нашата сила и енергия. Трябва да бъдем активни и да осъществим нашата програма за ускорено и догонващо развитие на България, категоричен бе той. Извънредната обстановка изисква извънредни действия, каза Карадайъ.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС с визия за излизане от кризата /НА ЖИВО/

Мустафа Карадайъ специално подчерта ролята на почетния председател д-р Ахмед Доган за развитието на ДПС.  „Големите неща са присъщи на хора, които са способни да виждат бъдещето, да отприщват и регулират вътрешната сила на колективното тяло, да насочват и да дават посоката", каза Мустафа Карадайъ. И продължи: „Ние в ДПС имаме редкия шанс да сверяваме часовника си с държавник и политик като д-р Ахмед Доган”.

ВИЖ ОЩЕ: Доган със стратегическа реч пред ДПС

ДПС отбелязва своето безпокойство от управлението на страната, от кризата в здравеопазването, от състоянието на образованието, каза още Карадайъ. Според него решенията вече са извън възможностите на настоящия кабинет. Председателят на ДПС  припомни, че Движението категорично настоя правителството и президентът да подадат оставка, да влязат в диалог със системните партии и да предприемат мерки в подкрепа на бизнеса. А през коронакризата страната да бъде преведена от експертен кабинет, който да подготви честни избори.

Мустафа Карадайъ започна доклада си, правейки преглед на организационното състояние на ДПС през последните три години. Ако на изборите през 2017 г.  някой е поставял под съмнение единственото на партията, то на европейските и на местните избори 2019 г., единството бе потвърдено, каза председателят на ДПС. И припомни, че движението е спечелило 47 кметове на общини. Резултатите бяха категорични в полза на заедността. Единството и заедността не са просто емблема на ДПС. Те са наша кауза и наша същност. Днес това ни дава самочувствието на строители на демократична България, на стожер на демократичността в страната, на реформатори в европейски план, подчерта Карадайъ. И заяви: „Нашата вяра в успеха е категорична. Продължаваме да залагаме на знаещи и можещи кадри, така ще бъде и занапред”.

ДПС трябва да има имунитет срещу всеки политически вирус, каза още Мустафа Карадайъ. И заяви, че в диалог в колективното тяло партията ще изследва и анализира всяка ситуация, за да взема адекватни решения. Така можем да отговорим на обществото по отношение изпълнението на националните цели и приоритети, категоричен бе Карадайъ.

" target="_blank">http://

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай