Калфин: Важно е в какво влагаме парите от ЕС

За грантовете България трябва да изготви план, който ще одобряват всички страни

Калфин: Важно е в какво влагаме парите от ЕС | StandartNews.com

Три пъти повече получаваме от ЕС, отколкото вкарваме по принцип, разясни в интервю за бТВ бившият външен министър Ивайло Калфин.

"При разпределението сега получаваме по-малко от предложените средства. Не е важно обаче, колко пари получаваме, а в какво ще се влагат. В рамките на следващите години трябва да имаме различна икономика и стандарт на живот. ЕС дава с много условия тези 29 млрд. евро", разкри той по темата, че средствата за България в новия бюджет на ЕС са близо 29 милиарда евро.

"Не трябва да се говори, че всички ще получат пари, а че икономиката ни ще се промени. Целта на финансирането е икономиката на България да достигне средното ниво е Европа", каза още Калфин.

"България трябва да представи план за плана за възстановяване на ЕС в началото на другата година", каза Ивайло Калфин.

„Парите са много в сравнение с предишните, но имаме един абсолютно  нов инструмент, който е целеви. Той трябва да направи икономиката ни сравнима с икономиките на средните равнища за Европа. Проста да похарчим едни пари – не върши работа“, коментира Калфин.

Той подчерта, че за грантовете България трябва да изготви план, който ще одобряват всички страни, не само Европейската комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай