Какво каза шефът на БСП-Перник за изключването на Кирил Добрев

Дори на Георги Димитров е дадено право да се защити, заяви Стефан Кръстев

Какво каза шефът на БСП-Перник за изключването на Кирил Добрев | StandartNews.com

„Изключването на Кирил Добрев е поради страховете за партийното оцеляване на настоящия председател на предстоящия конгрес“, коментира лидерът на социалистите в Перник Стефан Кръстев в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“ по NOVANEWS. Ден по-рано местната организация поиска и Корнелия Нинова да бъде изключена от партията заради лошите изборни резултати. 

„Скандално е, дори на Георги Димитров е дадено право да се защити, тук е отнето това право на инакомислещите“, каза още Кръстев и припомни, че Общинският съвет на БСП-Перник поиска оставката на Нинова още на 8 април.

"Поискахме оставката й след първата катастрофа за БСП от общи три поредни такива. Мотивите не са лични, а заради принципни съображения. Коренелия Нинова вече е изключена от избирателите. Това много ясно се констатира на изборите", обясни Кръстев. 

На въпрос дали е възможно до конгреса да бъдат изключени и други претенденти за лидерския пост като Крум Зарков например, Кръстев отговори: „Виждайки как протече това гласуване непрозрачно, на подпис, между празниците, по начин нови изключвания няма да бъдат изненада до конгреса“.

Относно евентуално изключване от партията и на кмета на Перник Станислав Владимиров Кръстев коментира така: 

"Владимиров е човек с дълбоки корени и едно от най-разпознаваемите лица на Левицата. Съмнявам се, че ще бъде изключен. Що се отнася до Кирил Добрев аз го каня да подаде документи за членство в структурата на БСП в Перник", каза още той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай