Как ще се проведат преговорите за кабинет, обявиха график

Срещите ще се предават онлайн, изявления няма да има

Как ще се проведат преговорите за кабинет, обявиха график | StandartNews.com

"Продължаваме Промяната" започва серия от дискусии по ключови политики с цел изработване на коалиционно споразумение, съобщиха от формацията.

Преговорите започват от утре - 23 ноември и ще продължат до събота - 27 ноември. Във всяка от дискусиите по различните теми са поканени да участват по трима експерти от БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". На тях ще бъдат обсъдени основните проблеми на съответния сектор, предложенията и мерките, които се предвиждат според програмите на различните партии. Във всяко от обсъжданията ще участва по един от лидерите на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков и Асен Василев, посочват от партията.

Срещите ще бъдат проведени като паралелни дискусии и ще бъдат предавани на живо в страницата на "Продължаваме Промяната" във Facebook, YouTube и на сайта promeni.bg. Медиите ще могат да следят дискусиите онлайн. Изявления за медиите не са предвидени по време или след дискусиите. Коментари от страна на "Продължаваме Промяната" ще има след приключване на пълния цикъл от срещи, уточняват от пресцентъра на ПП.

Предвижда се на 23 ноември разговорите да започнат от 10.00-13.00 часа на тема "Енергетика". В същите часове ще се състоят и разговорите на тема "Икономика". От 15.00 до 18.00 часа са разговорите на тема "Транспорт". В същия часови диапазон ще започнат и преговорите на тема "Правосъдие".

На 24 ноември от 10.00 до 13.00 часа ще са разговорите на тема "Здравеопазване", отново от 10.00 до 13.00 часа - "Земеделие". От 15.00 до 18.00 часа ще бъде разгледани предложенията на тема "Образование". Паралелно в същите следобедни часове са предвидени и разговорите на тема "Електронно правителство".

На 25 ноември от 10.00 до 13.00 часа са предвидени разговори на тема "Вътрешна сигурност", в същия часови диапазон ще са и разговорите за екологията. Следобяд от 15.00 до 18.00 часа са предвидени разговори за регионално развитие и паралелно с тях на тема "Култура".

На 26 ноември отново от 10.00 часа започват разговорите по темите туризъм и Социални грижи. Следобед от 15.00 часа ще се дабатира по въпросите на националната сигурност и спорта.

На 27 ноември от 10.00 часа преговорите ще са на тема финанси, следобяд от 15.00 часа ще бъде разгледана темата за международните отношения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай