Избират кметове в 22 кметства и 2 общини

Изборният ден започна в 7.00 ч. и ще продължи до 20.00 ч.

Избират кметове в 22 кметства и 2 общини | StandartNews.com

Жителите на 22 кметства и 2 общини избират кмет.

В 2-те общини и 19 кметства ще се проведе частичен местен вот, а в 3 населени места – нови избори.

Вотът е насрочен с указ на президента Румен Радев. Изборният ден започна в 7.00 ч. и ще продължи до 20.00 ч.

Ако в 20.00 часа пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят на СИК установяват техния брой и самоличност и те се допускат до гласуване след 20.00 ч., но не по-късно от 21.00 ч., пише Епицентър.

Област Пазарджик:

Жителите на Община Септември ще избират кмет на община. За поста има само един кандидат в лицето на Васка Рачева, издигната от Инициативен комитет. Разкрити са 30 изборни секции и две подвижни. Право на глас в община Септември имат около 21 500 души. До частичен избор за кмет на община Септември се стигна след като съдът потвърди решението на КПКОНПИ за конфликт на интереси при досегашния кмет Марин Рачев и го отстрани от длъжност. Върховният касационен съд потвърди присъдата му за данъчни престъпления. В 15-те населени места общият брой на избирателите е 21 559. Най-малък е броят на гласоподавателите в селата Горно и Долно Вършило – общо 20, най-много хора ще гласуват за кмет на община в град Септември – 6 992.

Жителите на Община Стрелча ще избират кмет на община. За поста има трима кандидати. Това са Димитър Кунчев, издигнат от ПП „Обединена социалдемокрация“, Стойно Чачов, издигнат от ПП АБВ, и Георги Павлов, издигнат от Инициативен комитет. Разкрити са 9 изборни секции. Право на глас в община Стрелча имат 4 000 души. До изборите в Стрелча се стигна след като Върховният административен съд отстрани от поста досегашния кмет Стойно Чачов заради конфликт на интереси.

Жителите на кметство Аканджиево в Община Белово ще избират между двама кандидати. За кметското място ще премерят сили Васил Шуманов от „БСП за България“ и Латинка Илиева от ПП ГЕРБ. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат около 350 души.

Област Бургас:

Жителите на кметство Изворище ще избират кмет на кметство. Кандидатът за поста е само един в лицето на Емине Сербез, издигната от ДПС. Изборната секция е една.

Жителите на айтоското село Карагеоргиево ще избират кмет между двама кандидати. За кметския стол се борят Зюмбюл Ахмед, издигната от ДПС и Мартин Латифов от ПП ГЕРБ. Общият брой на избирателите в село Карагеоргиево е 1124 души. Изборните секции са две.

Област Варна:

Жителите на провадийското село Бозвелийско ще избират за свой кмет измежду Живко Панев от „БСП за България“ и Иван Параскевов от ПП ГЕРБ. Разкрити са 2 изборни секции и една подвижна. Право на глас в кметство Провадия имат около 1030 души.

Жителите на село Брестак в община Вълчи дол ще избират свой кмет на кметство. За поста има само един кандидат и това е Нели Димитрова, издигната от ПП ГЕРБ. В Брестак са разкрити две секции, а населението на селото е около 700 човека.

Област Враца:

Избирателите в Соколаре в община Бяла Слатина ще избират свой кмет на кметство. За поста има трима кандидати: Митко Петков от „БСП за България“, Йорданка Груева от ДПС и Йошка Цветкова от ПП ГЕРБ. Разкрити са 2 изборни секции. Право на глас имат 470 души.

Област Добрич:

Частичен местен вот ще се проведе в кметство Житница в община Добричка. Единственият кандидат за поста е Йордан Господинов, издигнат от „Земеделски народен съюз“. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат 361 души.

Област Кърджали:

Частичен местен вот ще се проведе в две населени места в област Кърджали.

Избори са насрочени за кмет на кметство Брезен, община Ардино. Кандидатът за поста е един в лицето на Бирсен Ахмед от ДПС. Разкрита е 1 изборна секция. Право на глас в кметство Ардино имат 400 души.

Жителите на кметство Соколино, община Момчилград, също ще избират свой кмет. Аксой Хасан е единственият кандидат за поста. Той е издигнат от ДПС. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат около 500 души.

Област Кюстендил:

Жителите на кметство Овчарци в община Сапарева баня ще избират кмет. Кандидатите за поста са двама. Това са Васил Говедарски, издигнат от ПП ГЕРБ, и Радостина Сусанина, издигната от Инициативен комитет. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат 847 души.

Област Ловеч:

Жителите на кметство Карлуково, община Луковит, ще избират свой кмет измежду трима кандидати: Петко Иванов от „БСП за България“, Марияна Иванова – Маринова от ПП ГЕРБ и Радослав Иванов от Партия Зелените. Разкрита е 1 изборна секция. Право на глас имат 464 души и 34 са подали заявление за гласуване по настоящ адрес.

Област Плевен:

Жителите на кметство Бохот в община Плевен ще избират кмет между двамата кандидати: Цветан Кънев, издигнат от ПП ГЕРБ, и Бойка Пъшева, издигната от Демократична България – Обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение)

Област Пловдив:

За кмет на кметство в на село Брягово, община Първомай, ще гласуват днес жителите на селото. Кандидатите за кмет са трима: Мария Стоянова от „БСП за България“, Марияна Камова от ПП ГЕРБ и Петър Тенчев от ЗС „Александър Стамболийски“. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат 475 души.

Област Разград:

В област Разград жителите на исперихското село Къпиновци ще избират кмет на кметство. Кандидатите са Зейти Адем, издигнат от ДПС, и Ерсан Мюмюн, издигнат от ГЕРБ. Разкрита е 1 изборна секция. Право на глас имат 187 души.

В село Киченица, община Разград, също ще се проведе частичен местен вот. Кандидатите за кмет на кметството са трима: Дамян Йосифов от „БСП за България“, Рахим Чаушев от ДПС и Юзджан Рамаданов от ПП ГЕРБ. Разкрита е 1 изборна секция. Право на глас имат 655 души.

Област Силистра:

Жителите на кметство Водно в община Дулото ще избират кмет между кандидатите Юксел Алиев, издигнат от ДПС, Хайредин Мехмед, издигнат от ГЕРБ, и Ердинч Юнуз, издигнат от Инициативен комитет. Разкрита е една изборна секция. Право на глас имат около 767 души.

Област Търговище:

Жителите на кметство Водица в община Попово също ще гласуват за кмет Единственият кандидат за поста е Иван Георгиев Иванов, издигнат от „БСП за България“.

Кмет ще се изпира и в кметство Кралево в община Търговище. Там единственият кандидат е Хикмет Ахмедов, издигнат от ДПС.

В кметство Медовина в община Попово също ще се проведе избор за кмет между кандидатите Тодор Борисов, издигнат от ПП ГЕРБ, и Цонка Петрова, издигната ПП АБВ.

Жителите на кметство Острец също ще избират кмет. Единственият кандидат е Виолета Кръстева, издигната от ПП ГЕРБ.

Жителите на кметство Славяново в община Попово ще избират кмет на кметство. Кандидатите за поста са: Реджеб Мехмедов, издигнат от „БСП за България“, Алтънай Ереджебова от ДПС, Даниела Пенева, издигната от ПП ГЕРБ, и Васил Стоилов, издигнат от ПП АБВ.
Разкрити са 6 изборни секции. Право на глас имат около 2650 души.

Област Ямбол:

Ще се проведе частичен местен вот за кмет на кметство Тенево, община Тунджа. Кандидатите за поста са трима в лицето на Кольо Колев от ПП Обединена Социалдемокрация, Диян Шишков от ПП ГЕРБ и Димитър Комитов, издигнат от Инициативен комитет. Разкрити са 2 изборни секции и една подвижна. Право на глас имат 1259 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай