Събота,

Иванов за разговора му с Цацаров: Беше игра на думи, нормален диалог

От: Администратор -
Иванов за разговора му с Цацаров: Беше игра на думи, нормален диалог
A
A
A

София. "Това са факти, които са сериозни през призмата, на които обществото и нашите международни партньори ще формират оценката за това, дали се движим напред или назад. Това беше игра на думи". Това заяви министърът на правосъдието Христо Иванов на влизане във ВСС по повод разговорите му с главния прокурор Сотир Цацаров в четвъртък.

„Честно казано мисля, че преувеличавате това, което си разменихме. Това е част от един нормален диалог". Това каза правосъдният министър на въпрос защо има противопоставяне между него и главния прокурор.

Границата е много важна и трябва да се спазва. В демократичните общества често пъти прехвърчат такива искри, каза още Иванов и уточни, че целта на тяхната работа е да се придвижи съдебната реформа напред с цената на всички усилия, които могат да се направят.

„Най-доброто, което може да се случи оттук нататък е прокуратурата да излезе със собствени предложения, за това как да се реорганизира нейната работа и начинът й на функциониране в рамките на съдебната власт", обясни още Христо Иванов.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички