Манолова заложи на топ експерт за ЦИК

Адвокат Росица Матева е кандидатурата на „Изправи се! Мутри вън!“

Манолова заложи на топ експерт за ЦИК | StandartNews.com
  • Адвокат Росица Матева е кандидатурата на „Изправи се! Мутри вън!“

"Изправи се! Мутри вън" първи обявиха кандидата си за член на новата ЦИК. Хората на Мая Манолова заложиха да доказан топ експерт, преминал през всички стъпала на изборната администрация.

Адвокат Росица Матева е кандидатурата на „Изправи се! Мутри вън!“ за член на ЦИК, съобщи председателката на парламентарната група на коалицията Мая Манолова. По новите правила „Изправи се! Мутри вън!“ има право на един член на Централната избирателна комисия.

Утре следобед президентът Румен Радев прави консултации с парламентарните партии за състава на ЦИК.

Росица Матева е председател на Обществения съвет към досегашната ЦИК и имаше ключова роля при разяснителната капания за машинното гласуване.

„Предлагаме г-жа Матева, която е минала през всички нива на изборнатаадминистрация - член на СИК, на РИК и в ЦИК 2014-2019 г. Сега е председател на Обществения съвет и като такава следеше за честността на вота. Човек с опит, почтен и с експертиза. Адвокат с добро име и 30-годишна практика и останалите политически формации би следвало да излъчат доказани експерти с подготовка за провеждането на едни честни избори”, каза Мая Манолова.

Голяма част от предложенията на Обществения съвет към ЦИК са отчетени при промените в изборното законодателство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай