Искра Михайлова ще е зам.-шеф на либералите в ЕП

Очаквано на поста си беше преизбран и досегашният лидер на групата на Европейската народна партия в ЕП Манфред Вебер

Искра Михайлова ще е зам.-шеф на либералите в ЕП | StandartNews.com

Вчера и днес центристката група „Обнови Европа“, в чийто състав влизат партиите, членове на АЛДЕ, Европейската Демократическа партия, както и „Република напред“ на френския президент - Еманюел Макрон - проведе първите си официални заседания.

За председател на групата „Обнови Европа“ беше избран Дачиан Чолош от Румъния, който спечели вота с подкрепата на 65 от гласувалите 106 членове на групата.

Евродепутатът от Движението за права и свободи, Искра Михайлова бе избрана за заместник-председател на политическата група с най – много гласове, 88 от гласувалите. Редом с българския евродепутат, в Бюрото на
групата „Обнови Европа“ бяха избрани и членове от Великобритания, Франция, Испания, Дания, Белгия и Унгария.

„Изборът е успех за ДПС, което последователно издига своя авторитет в ЕП. Като заместник-председател на групата Обнови Европа, ще мога да работя за по-ефективен и близък до гражданите ЕС.“, заяви Искра Михайлова, непосредствено след гласуването.

Според Ръководителя на делегацията на ДПС в ЕП, Илхан Кючюк, „Това е успех както за ДПС, така и за България. Г-жа Михайлова ще работи за сближаване на икономическите и социални стандарти между държавите от Западна и Източна Европа.“

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай