Илияна Йотова: Няма защо да не се доверим на Бойко Рашков

По-големият въпрос е какво ще се случи оттук-нататък, казва вицепрезидентът

Илияна Йотова: Няма защо да не се доверим на Бойко Рашков | StandartNews.com

Вицепрезидентката Илияна Йотова посочи в интервю за Нова телевизия, че няма основания, поради които да не се довери на вътрешния министър Бойко Рашков относно изнесените данни за мащабни схеми около строителството на магистрала „Хемус”. Той е отговорен човек, каза Йотова за Рашков.

„По-големият въпрос е какво ще се случи оттук-нататък и дали ще се стигне до разплитането на цялата истина. Да се заговори с конкретни имена, както на хора, така и на фирми. Да не остава всичко отново заметено под килима. С някакви „анонимни герои”, уточни вицепрезидентът и кандидат за втори мандат като вице на "Дондуков" 2.

Разкритията тя асоциира с филма „Да изчезнеш за 60 секунди”. „В случая става въпрос за 60 млн. не коли, а чували с пари. Това обаче трябва да е далеч от шегата, защото този сюжет напомня най-силните години на мафията в Италия.

Илияна Йотова беше категорична, че по никакъв начин президентската институция не е била уведомена за информацията, която Рашков изнесе. „Ние бяхме на обиколка в страната и непрекъснати срещи. Аз не успях да се чуя с министъра”, уточни тя. Според нея топката сега е в Прокуратурата.

Що се отнася до внесените допълнително машини за гласуване Йотова каза: „Те не са един чувал пари, нито едно куфарче. Това е едно огромно количество, което най-вероятно си е внесено съвсем легално през границата, митниците. Има служби за сигурност, на които вярвам”, каза вицепрезидентът.

„Друг е въпросът, че изказванията, твърденията на фирма „Сиела” не са убедителни. Бих казала, че са противоречиви. Очаквам по-конкретен и ясен отговор. Фирма „Сиела” не е каква да е в българската политика. Нека напомним, че още след 2014 г. това беше фирмата, която наемаше машините за гласуване, тъй като те бяха експеримент. А след това печелеше и търговете за собственост на машини. Очаквам малко по категорично мнение от страна на фирмата и ЦИК”, посочи Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай