И Манолова се извъртя. "Изправи се" гласуват против кабинета

Решението на групата взето единодушно

И Манолова се извъртя. "Изправи се" гласуват против кабинета | StandartNews.com

И Мая Манолова, заедно с цялата група на "Изправи се БГ! Ние идваме" се извъртя на 180 градуса и обяви, че 13-те депутати на формацията ще гласуват против кабинета на "Има такъв народ".

ВИЖ ОЩЕ: И Капон обърна гръб на кабинета

Ще гласуваме против предложения от ИТН кабинет. Решението ни е единодушно, заяви на брифинг председателят на "Изправи се БГ! Ние идвам!" Мая Манолова. По-рано днес парламентарната група на партията се събра, за да реши дали да подкрепи, или не проектокабинета на Слави Трифонов.

ВИЖ ОЩЕ: Нинова се вживя! Постави условие на Слави

"Поели сме ясен ангажимент към българските граждани, към хората на площадите, да подкрепим правителство на промяната. Такова, което да демонтира едноличния модел, което да се справи с корупцията, което да извърши смели реформи - на първо място в съдебната система. Хората по площадите искаха две оставки, досега са получили само едната. Хората очакват реформи и промени в социалната сфера и здравеопазването. За всичко това са нужни хора - смели, почтени, доказани професионалисти в своите области, с ясна гражданска позиция. Предложените кандидати за министри не са такива хора", каза Манолова. Според нея предложенията са скромни и абсолютно неприемливи.

Манолова обясни, че от ИТН са предложили едностранна декларация, която не е партньорски документ и в която няма ясни ангажименти, няма срокове, няма конкретика.

По-рано днес Мария Капон, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме" обяви, че депутатите от нейната партия ще гласуват против кабинета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай