И Атака се регистрира в ЦИК за изборите

Сидеров коментира отделното явяване на партиите от Обединени патриоти

И Атака се регистрира в ЦИК за изборите | StandartNews.com

Партия "Атака" се регистрира в ЦИК за предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май. Внесените подписи за регистрация са над 4000. Преди да се регистрира лидерът на партията Волен Сидеров коментира решението на партиите от патриотичната коалиция да се явят поотделно на изборите.

Преди дни в ЦИК се регистрираха колегите им от ВМРО и НФСБ и партия "Средна европейска класа" под името коалиция: "Патриоти за Валери Симеонов". Волен Сидеров отбеляза, че от "Атака" се регистрират в последния възможен ден, защото до последно са имали търпението и толерантността да изчакат - дали все пак няма да се решат да се явят заедно. "Уви това не стана", заяви Сидеров и изтъкна, че е бил радетел за общо явяване на евроизборите.

"НФСБ е партията, която предопредели явяването поотделно, защото те казаха категорично, че няма да се явят с Атака на тези избори", заяви Сидеров. По думите му от ВМРО пък не са посмели да вземат това решение. "По принуда, ние трите партии се регистрираме поотделно", коментира Сидеров. На въпрос за листата на "Атака", Сидеров уточни, че тя ще стане ясна след 21 април, когато зрителски вот подреди кандидати, участвали в предаването "Политическа академия". Лидерът на "Атака" декларира, че ще продължи този проект като фондация "Политическа академия". На упреците, че сега с предаването дублира Шоуто на Слави Трифонов, Сидеров отговори: "Много е възможно, аз много се влияя от Слави Трифонов" и обясни, че за разлика от едно развлекателно шоу, което прави кастинг за политици, Атака е политическа партия. "При мен е нещо друго, тъй като сме партия, утвърдена с присъствие в политиката, аз давам възможност на всички, които участват и тези, които се класират и тези, които не се класират, да станат една банка от кадри", обясни Сидеров.

На въпрос дали е притеснен от името, с което колегите им от НФСБ се регистрират за предстоящите избори, Сидеров отговори отрицателно и изтъкна: "Такова име са избрали. Решили са лидерът на партията да е водач на листатата. Аз смятам, че лидерите в днешния ден трябва да направят крачка встрани. Това е моето мнение. Всеки е в правото си да се номинира, изтъква, както виждате аз не го правя това".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай