Гърневски: В България тече опит за пълзящ преврат

Фалшиви новини и атаки хвърчат от всички страни срещу правителството

Гърневски: В България тече опит за пълзящ преврат | StandartNews.com

Нещата в политиката към днешна дата са "доста особени", а последните действия на опозицията и удари по правителството от най-различни източници приличат на пълзящ преврат в България, заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

"Сериозните наблюдатели, тези, които следят политиката отблизо, са наясно че в България тече опит за пълзящ преврат – да бъде свалено правителството. Този опит идва от онези, които от първия ден на това правителство започнаха война срещу него. Има десетки примери – опити за фалшиви новини, за интриги, за разделение на обществото. Всичко това е опит да бъде спрян европейският път на страната”, каза Гърневски.

„За пръв път през последните 30 години виждам в ГЕРБ един изключително висок стандарт, наложен от премиера и лидера на ГЕРБ г-н Борисов. Дисциплината е невероятна. При най-малката сянка за съмнение, виждате – отиват си депутати, министри. Докато аршина в опозицията е друг. Г-жа Йончева, която е обвинена в пране на крупни суми с повдигнато обвинение, в момента е водач на европейската им листа. Манол Генов - депутат, купувал гласове, което е най-тежкото престъпление в политиката, си стои в партията и ни учи на морал”, подчерта Спас Гърневски.

„Групата е единна, силна и продължава да работи. Няма вътрешно напрежение, защото високият стандарт автоматично отстранява при най-малката сянка на съмнение и няма възможност за вътрешни колизии”, каза още депутатът от ГЕРБ.

"Дисциплината е невероятна, едва ли някой ще си помисли да си купи и едно пакетче семки на данъчна цена", коментира Гърневски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай