Гласуват по ветото върху текстовете за къмпингуване

Предвиден е и парламентарен контрол в Народното събрание

Гласуват по ветото върху текстовете за къмпингуване | StandartNews.com

Парламентът ще обсъди ветото на президента върху промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

С измененията се въвеждат изисквания за временно разполагане на палатки, кемпери и каравани, както и административнонаказателна отговорност за тяхното нарушаване.

В проектопрограмата на парламента е и първото четене на изменения в Закона за пътищата, свързани с функционирането на тол системата, както и второто гласуване на промени в Закона за посевния и посадъчния материал.

Като първа точка в четвъртък се предвижда депутатите да обсъдят на второ четене изменения в Закона за здравето, след което да продължат с първото четене на промени в Закона за рибарството и аквакултурите и с второто гласуване на изменения в Закона за българските лични документи.

Предвижда се в петък парламентът да разгледа на първо четене промените в Изборния кодекс, с които се предлага отмяна на машинното гласуване за местните избори, както и изменения в Закона за железопътния транспорт.

Предвиден е и парламентарен контрол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай