ГЕРБ захапа сериозно Минчев. Обвиниха го в лъжа

И поведението му било безотговорно

ГЕРБ захапа сериозно Минчев. Обвиниха го в лъжа | StandartNews.com

Председателят на парламента Никола Минчев или е бил със симптоми на Ковид преди участието си в Консултативния съвет за национална сигурност или PCR тестът му e невалиден. Такава позиция изразиха от ГЕРБ –СДС.

Пред журналисти бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов обясни, че съмненията им са породени от факта, че положителният резултат от теста е обявен малко след заседанието на КСНС и технологично не е възможно да бъде отчетен резултат от PCR за толкова кратко време. От ГЕРБ – СДС настояват да бъде обявена лабораторията, извършила изследването и лекаря, който е валидирал резултата.

Председателят на парламента Никола Минчев е бил посетен вкъщи от лекар след заседанието на КСНС, заяви Костадин Ангелов.

"Консултативният съвет при президента свърши в 19:40. Приемаме, че оттам той е тръгнал към вкъщи и се е прибрал към 20:00 ч. Извикан е лекар, който е дошъл в 20:15, взема за 5 минути теста и след това се връща в болницата, т.е. още 15 минути и става 20:30. И оттук нататък започва технологичното време за изработка на PCR и в 21:20 телевизия съобщава, че този  PCR е положителен.

Абсурдно е да се случи такова нещо, затова задавам два въпроса - коя е лабораторията, която го е направила или кое е лечебното заведение и кой е бил дежурният вирусолог, лекар, който е валидирал теста. Ако нямаме дежурен лекар по това време на денонощието, в случая извън работно време - тестът е невалиден.“

„Технологичното време е в зависимост от апарата. Има апарати, които го правят много бързо, но такива апарати има на много малко места в София, обикновено е 2 часа. Или тестът е взет преди КСНС. Ако тестът е взет преди КСНС, той е имал симптоми преди КСНС и появата му на Съвета е безотговорно поведение.“

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай