ГЕРБ внасят жалба срещу служебното правителство

Това съобщи зам.-председателят на партията Томислав Дончев на брифинг

ГЕРБ внасят жалба срещу служебното правителство | StandartNews.com

От ГЕРБ ще внесат жалба в ЦИК срещу действията на служебното правителство. Това съобщи зам.-председателят на партията Томислав Дончев на брифинг в централата на формацията.

По думите му кабинетът е участник в изборния процес в полза на едни политически сили. Предизборно мероприятие било и отчета на служебното правителство преди дни.

"Служебният кабинет дойде с критики към бюджета, но се оказа, че бюджетът е добре и всички мерки, които ние заложихме, бяха продължени", заяви Деница Сачева. Тя призова служебният премиер Стефан Янев да каже коя от мерките има корупция в законосъобразна форма.

Костадин Ангелов заяви, че министърът на здравеопазването е дошъл с гръмки фойерверки, но досега е направил само едно - уволнил е проф. Тодор Кантарджиев.

Има и тотален провал на ваксинационната кампания. За последния месец от всички поставени дози, само 30 на сто са първа игла. Изключителен спад на темпа на ваксинацията. Подозирам, че ще бракува ваксини България и ще прави отказ от получаване на ваксини, което е голям позор. Никога в МЗ не е вилнял такъв лобизъм и това е изключително опасно за българите и за пациентите и лекарите, заключи Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай