ГЕРБ се заяви като опозиция. Назоваха опонентите си

В 46-ото НС ще има мнозинства по интереси, каза тя

ГЕРБ се заяви като опозиция. Назоваха опонентите си | StandartNews.com

ГЕРБ ще бъде опозиция в 46-ото НС. Хората на бойко Борисов назоваха опонентите си в 46-ото НС. Това не е нито една партия, каза лидерът на групата Десислава Атанасова в първата си реч като депутат. Нашият опонент ще бъдат хаосът, безидейността и безотговорността, заяви Атанасова. И допълни: „ГЕРБ ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция.”.

Не разчитаме изборния резултат като победа на определена политическа сила. За нас най-важно е възстановяване на политическия диалог, прекратяване войната между институциите и сформиране на национално единство, каза още Атанасова. Това са трите най-важни условия за справяне със здравните, икономическите и социални проблеми на обществото, добави тя.

Според нея в 46-ото НС ще има мнозинства по интереси, отговорността за които няма да се носи от политическо лидерство. България е имала подобни кабинети – на Беров и на Орешарски, затова ние такъв кабинет няма да подкрепим, каза Десислава Атанасова. Тя повтори всички тези на Борисов от понеделник. Обяви, че ваксинацията е провалена, а изборите са били срещу ГЕРБ.

Но заяви, че ГЕРБ са готови да водят диалог. Не защото очакваме да бъдем поканени да подкрепим правителство, а защото работата на всички нас е да можем да възприемем всички гледни точки, да се опитаме да ги разберем и да се опитаме да намерим пресечни точки, каза още Атанасова. И завърши речта си с "Бог да пази България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай