ГЕРБ с аргументи срещу предсрочни избори

Без парламент не може да се гласува нито една икономическа или социална мярка в ситуация с кризата заради коронавируса

ГЕРБ с аргументи срещу предсрочни избори | StandartNews.com

ГЕРБ има ясни аргументи защо изборите не трябва да се проведат четири месеца по-рано. Тези месеци ще са с висока икономическа и социална цена за цялото общество, съобщи в интервю за БНР депутат от управляващата партия Тома Биков.

По думите му без парламент не може да се гласува нито една икономическа или социална мярка в ситуация с кризата заради коронавируса.

„Освен това президентът не може да провежда диалог между основни политически сили. Това означава, че служебното правителство ще е вземане на властта по нелегитимен път... Президентът е част от опита да се предизвика политическа криза“, категоричен бе Биков.

„В Европа има тежки преговори, свързани с възстановяване на икономиките. Тези пари ще влязат в българската икономика под формата на инвестиционни проекти. Това е сложна административна задача. Няма да се харчат ей така. А тези пари ще ни помогнат да преодолеем икономическите предизвикателства. Едно служебно правителство само докато се ориентира в ситуацията, ще му свърши мандатът... Става въпрос за време“, посочи депутатът.

Според Биков партия ГЕРБ се е разграничила от ДПС още в началото на мандата, влизайки в коалиция с Патриотите, а не с Движението.

„Експертно правителство, аз го наричам неполитическо, към което партиите имат формален ангажимент, а не истински, означава, че се връщаме към неуспешните формули на правителствата на Любен Беров и на Пламен Орешарски“, допълни Тома Биков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай