ГЕРБ представя листата си за евровота на 31 март

Цветан Цветанов съобщи новината на среща с областните координатори на ГЕРБ

ГЕРБ представя листата си за евровота на 31 март | StandartNews.com

На 31 март ГЕРБ ще представи официално листата си с кандидати за евродепутати. Това  е съобщил председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с областните координатори на партията в страната, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"В началото на април предстои да обявим и какъв ще бъде слоганът на ПП "ГЕРБ" за предстоящата кампания за европейския вот. На следващ етап ще представим и платформата на партията за европейските избори, чрез която ще информираме обществото за нашите приоритети и идеи както за развитието на страната, така и за бъдещето на Европейския съюз", информирал Цветанов. По думите му предизборната програма на ГЕРБ ще акцентира върху сходството, което има между възгледите и амбициите на ГЕРБ и ЕНП, докато при други партии на преден план се подчертават противоречията им с тяхното политическо семейство.

По време на разговора беше обсъдена готовността за предстоящите избори на структурите на ГЕРБ по места, календара с партийни мероприятия преди и по време на предизборната кампания и организационни въпроси. Разгледана е била актуалната политическа обстановка в България, както и хода на гражданските диалози под надслов "Европа в нашия дом" по темите образование и регионално развитие, пише в съобщението.

Цветан Цветанов отчел пред присъстващите, че от началото на година ГЕРБ може да се похвали с почти 1000 новоприети членове. Като пример той отличил община Куклен, където към партията са се присъединили 35 нови членове, а само към младежката структура са се присъединили нови 20 души.

В тази връзка председателят на Цветанов отбелязал, че на предстоящите европейски избори всеки глас ще бъде важен и призова областните координатори и ръководените от тях структури в страната да продължат да водят активна комуникация лице в лице с хората. "Веднага след края на европейския вот стартира щателен анализ на резултатите. Той ще има за цел да покаже от една страна каква е била активността по време на кампанията на потенциалните ни кандидати за кметове и общински съветници, а от друга да разкрие с каква подкрепа се ползват те сред жителите на съответните населените места", обяснил председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Фалшивите новини ще бъдат най-големият ни проблем. Вече ясно се вижда, че БСП няма да се поколебаят да ги използват, за да осъществят целите си. Получихме обвинения, че сме фалшифицирали и предстои да фалшифицираме изборите, а какво се оказа в крайна сметка - хора от БСП твърдят, че е имало подмяна на гласовете при вътрешните избори за водач на листата", отбелязал Цветан Цветанов. Той е бил категоричен, че липсата на резултати от работата на БСП ги принуждава дори да си приписват заслуги за разрешени проблеми на граждани - в основата на които стои именно ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай