Габриел води листата на ГЕРБ за Брюксел /НА ЖИВО/

ГЕРБ представя кандидатите си за европарламента

Габриел води листата на ГЕРБ за Брюксел /НА ЖИВО/ | StandartNews.com
  • Очаква се Мария Габриел да е водач на листата, Лиляна Павлова влиза в нея

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ЛИСТАТА ТУК

ГЕРБ  представя днес кандидатите си за Брюксел. Това ще стане на специално събитие от 12 ч. в зала № 6 на НДК. Управляващата партия се явява на евроизборите заедно със СДС. Затова избираемото шесто място в листата е за сините. За него ще играе знаковият седесар Александър Йорданов. Последното място също е за сините. 17-ти в списъка ще е главният секретар на СДС Илия Лазаров – за да бута листата, както каза лидерът на сините Румен Христов при подписването на споразумението с ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Ренесансът на  Александър Йорданов

Водач на листата на ГЕРБ се очаква да бъде българският еврокомисар Мария Габриел. Тя има най-много номинации от структурите на управляващата партия. На избираеми места според предварителните информации ще са още сегашните евродепутати Андрей Ковачев, Ева Майдел и Андрей Новаков.

В ГЕРБ се говори, че Владимир Уручев и Асим Адемов изпадат от листата. За сметка на това в нея на едно от първите 5 места влизала бившият министър на европредседателството ни Лиляна Павлова.

ВИЖ ОЩЕ: Седем урока от Апартаментгейт

Имената на номинираните от ГЕРБ се очакват с особен интерес, след като зам.-председателят на партията и шеф на предизборния й щаб Цветан Цветанов напусна постовете си в парламента заради "апартаментгейт". ГЕРБери твърдят, че имената в листата за европарламента ще покажат и отслабнало ли е наистина влиянието на Цветанов в партията. Вчера в Поморие вторият в ГЕРБ заяви, че в партийния списък за Брюксел ще има компетентни и знаещи хора, които познават функциите на европейските институции и имат признанието на европейските лидери. Цветанов прогнозира, че ГЕРБ ще има 6, 7, а "защо е и 8" евродепутати.

"В нашата листа обаче няма нито един кандидат с обвинение за пране на пари или изобщо някакво обвинение", каза още Цветан Цветанов и подчерта, че предстои много мръсна предизборна кампания.

В НДК ще стане ясен и слоганът на ГЕРБ в кампанията.

На изборите тази година България ще избере 17 евродепутати, колкото има и в момента.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай