ГЕРБ непреклонни: 1 лв. за глас субсидия

Не сме в коалиция с ДПС, каза Димитър Главчев

ГЕРБ непреклонни: 1 лв. за глас субсидия | StandartNews.com

ГЕРБ остава непреклонна – партийната субсидия, която ще гласува в парламента ще е 1 лев за глас. „Нашата позиция е ясна и трайна още от 2016 година. Тогава на референдума над 2,5 млн. души се произнесоха по темата. Това са адски много гласове. Ние ще се съобразим с волята на нашите работодатели - гражданите.”, каза в предаването "Офанзива" с Любо Огнянов по Канал 3, депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. „Аз съм на мнение, че ако сега се проведе същия референдум, още повече хора ще гласуват за партийна субсидия от 1 лев. Това се дължи на театъра, който се разигра при БСП с подаването и оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова. Хората се дразнят на тази неща”, допълни той.

ВИЖ ОЩЕ: Велислава Кръстева: ДПС е за публично финансиране на партиите

Според Главчев може да има финансиране на партиите от юридически лица, но то трябва да бъде при изключително строги правила и напълно изсветлено. Процесът трябва да бъде изключително прозрачен, каза бившият шеф на парламента.

„Абсурдно е да се твърди, че сме се съюзили с ДПС. Те направиха смислени предложения за субсидиите и няма нищо лошо те да се подкрепят. Не разбирам защо всички в последните дни ни пришиват към ДПС. Ние имаме коалиционно споразумение и го спазваме на 100%.”, подчерта Главчев. Той изтъкна, че за него мен по-сериозните проблеми са в малката коалиция. „Сега обвиняват премиера Бойко Борисов, че не се е явявал на коалиционен съвет. За мен първо в Обединени патриоти трябва да се съберат тримата и тогава да се осъществи голям коалиционен съвет", коментира Димитър Главчев. Той се обяви против промени в данъците.

"За мен не трябва да се правят промени в данъчната система. Не трябва да се пипа нещо, което работи. Все пак тези промени са предмет на политически разговори и ако се постигне политически консенсус, ще трябва да се мисли по тази тема. В бюджета са заложени приходи от тези данъци. Едва ли някой ще иска да не се изпълни бюджета. За това ще се вземе и този заем за изтребителите, за да не пострадат други политики от липсата на средства. Искам да уточня, че този заем ще бъде взет при много добри условия", каза още Главчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай