ГЕРБ атакуват Стойчо Кацаров, имат данни за корупция

При тестовете за учениците има сериозни съмнения за корупция и злоупотреба с държавни средства

ГЕРБ атакуват Стойчо Кацаров, имат данни за корупция | StandartNews.com

Има сериозно съмнение, че бившият служебен министър на здравеопазването Стойчо Кацаров е замесен в корупция и злоупотреба с държавни средства, стана ясно от интервю на депутата от ГЕРБ Костадин Ангелов за телевизия НоваНюз.

При тестовете за учениците има сериозни съмнения за корупция и злоупотреба с държавни средства, каза Ангелов. При тях пристигнали данни по въпроса и в парламента ГЕРБ ще отправят въпрос към здравния министър Асена Сербезова, "тъй като тя в едно интервю каза, че ще назначи проверка по този случай".

"Имаме много сериозни случаи за хора, които са докладвали пред обществеността резултатите от този конкурс, които не са били част от тази комисия за фирми, които са предпочетени пред други фирми. Става въпрос за една по-скоро като че ли организирана престъпна група, която е злоупотребила с доверието на българските граждани на гърба на българските деца, това е много голям цинизъм. Само ще кажа една дума - няма да говоря с конкретни данни, тъй като ние ще ги предоставим на разследващите органи, но мога да кажа, че и българското правителство е било подведено от Министерството на здравеопазването, като е дадено прогнозна цена на тест 8 лева на тест, тогава, когато цената беше 2-3 лева", обясни депутатът.

Според него Министерският съвет е бил подведен от Министерство на здравеопазването и става въпрос за една много сериозна организирана дейност за предпочитането на определени фирми пред други фирми. "Аз се надявам да се стигне до извода имало ли е корупция в Министерство на здравеопазването или не е имало. Моето впечатление е, че е имало от един отбор, който е направил цялата тази организирана дейност. Ще спра дотук, само ще кажа, че съмненията ми за това са големи, че министър Кацаров е участвал в това", подчерта Костадин Ангелов.

Като бивш здравен министър той се оплака, че не вижда никакви стъпки от страна на управляващите от "Продължаваме промяната" за справяне с пандемията от коронавирус. "Единственото, което виждам са само анализи. От трибуната на Народното събрание българският министър-председател молеше за някакви корелации, но така и не стана ясно какви са. Има сериозни проблеми, които трябва да бъдат решени - цената на тока, газа, излъганите български пенсионери. Това са най-важните теми", каза Костадин Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай