Георги Свиленски: ИТН показа уважение към нас

Това, което очаквахме, мисля, че го получихме като резултат, каза народният представител от БСП

Георги Свиленски: ИТН показа уважение към нас | StandartNews.com

Беше ни представен кабинетът, формите всеки може да ги определя както иска. Ние се почувствахме като уважаван партньор, на който бяха представени имената, министрите и министерствата. Не сме имали претенции нито към министрите, нито към структурата на Министерския съвет. Това, което очаквахме, мисля, че го получихме като резултат", коментира в "Още от деня" Георги Свиленски от "БСП за България".

Той допълни, че с "Има такъв народ" са провели консултации секторно по различните политики и му е направило впечатление, че е добавена демографска политика към програмата на Министерството на труда и социалната политика.

"Това показва отношение на желанието на управляващите да обърнат внимание на този голям бич - демографската катастрофа", заяви Георги Свиленски.

Той не коментира детайлно предложенията за министри на ИТН, тъй като по думите му е работил с тях за много кратко в настоящия парламент. Каза, че е бил в една комисия по транспорта с предложения за министър на транспорта Гроздан Караджов. Обясни още, че от БСП не поставят условия за министрите, тъй като за тях са важни политиките и ангажиментите, които ще се реализират.

"Ако тръгнем с разделителните линии, кабинет може би няма да има в следващите 20 години. Не става въпрос за честната дума. Едно от условията ни беше да постигнем споразумение с мандатоносителя, гаранция, че нашите политики ще бъдат реализирани", добави Георги Свиленски.

Той подчерта, че в следващите дни ще бъде решено какъв ще е актът на споразумение между партиите, като всички приоритети ще бъдат заложени в него.

"Всички казват, че искат да бъде променен моделът, но всички поставят условия, които нямат нищо общо с това. Ние казахме: Да, Борисов вече не е министър-председател, но моделът още не е разграден и това трябва да стане с редовно правителство", каза още Георги Свиленски.

По думите му "кабинетът няма време да го чакат, тъй като проблемите, които има да решава, са много и належащи". БСП ще бъде гарант за връщане на държавността в България, увери Георги Свиленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай