Георги Марков: Борисов е Хитър Петър на прехода

Нама друг освен него, който да може да управлява, казва депутатът

Георги Марков: Борисов е  Хитър Петър на прехода | StandartNews.com

Борисов е мек по душа. Бих то квалифицирал като Хитър Петър на българския преход,  действа като „мека Мария“, каза депутатът Георги Марков в интервю при Беновска пита. Бойко прави жестове, изхождайки от себе си, разчитайки че ще са добре за партията му, добави той. Стига вече аванти, посъветва Марков премиера.  

Има договореност между БСП  и соросоидните огранизации, каза Марков. Той обаче упрекна министър-председателя за назначаването на Мая Манолова за обудсман и за приемането на шефа на Свободна Европа в Министерски съвет.

Промяна започна от столицата през 1990-та година. София остава единствената столица в Европа, която не пусна комунистите да се завърнат от власт, заяви Марков.

БСП съсипа демокрацията. А ние за 30 години направихме страната рай за наследниците на Политбюро на БКП, смята той по повод неуспешния опит за лустрация.

Слави Трифонов ще излезе прав с „Няма такава държава“. 10 часа заседание, в което пряко се предава избора на главен прокурор, а платена агитка вика навън, а  министърът на правосъдието чете питания на НПО-та, които имат въпроси към кандидата. Лозан Панов пък прави политически изказания. Така че, да се чудим защо Волксваген не дойде - те не са главанаци, гледат как шефът на ВКС чете политичиски речи. Още няколко такива примера и нищо чудно Слави Трифонов да вземе да бие на следващите избори, каза Марков.

Благодаря на Борисов, че ме е сложил в парламента, за да си казвам какво мисля, без да се съобразявам с никого. Аз съм за това: да му казвам грешките, каза Варков.

Според него в България няма друг човек извън Борисов, който да управлява държавата и в следващите 10 години не вижда да се появи нова партия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай