Генерал: Щатите не искат корупция у нас

Това коментира топразузнавачът от миналото Тодор Бояджиев

Генерал: Щатите не искат корупция у нас | StandartNews.com

Елитен наш разузнавач направи експертен коментар по актуални теми за България. Той е внук на воевода и генерал от „Държавна сигурност”. Първият главен секретар на МВР след 1989 г. днес е избягал в страндженското село Граматиково, с което го свързва детството ми. В „Неделята на NOVA” ген. Тодор Бояджиев разказа как вижда събитията у нас и по света.

„Първо за мен този случай, който беше разшумян от главния прокурор Иван Гешев, сравнявайки го с „Кембридж Файф” – известната кейбриджка петорка Кийм Филби, МакДоналд и всички останали от върховете на английската аристокрация , които са работили за руското разузнаване, от този момент за мене този случая е анекдот.

Ниският професионализъм на българските служби и на българските „шпиони”, да се сравняват с върха на шпионажа в 20 век е буквално смешно. Елементарният човек от улицата, при тази липса на професионализъм, би ги разкрил. Никакво постижение не е това, че са хванали хора с нисък професионализъм, които са решили, че вършат нещо в кауза, която изповядват.

Оказа се, че няма нито секретна информация, нито значима информация. Това сам министърът на отбраната Красимир Каракачанов го заяви”, посочи ген. Бояджиев.

„В интерес на щатите е да няма корупция в нас. То е чисто прагматично. В интерес на България е да се ограничи корупцията. Ако тук съвпадат интересите - аз приветствам това, което вършат американците в София.

Но ако информацията им е, че еди-кой си политик на висок пост е корумпиран и те използват това, за да го вербуват, за да работи против нашия национален интерес, тук ДАНС трябва да удрят през ръката и да кажат „Скъпи партньори, приятелството е приятелство, сиренето е с пари. Не пипайте тук, вие нарушавате нашия национален интерес”.

Което го няма, за съжаление”, заяви ген. Бояджиев.

Според него причините за това са много. Той посочи и, че разследването най-вероятно е от много дълги години, а не „от вчера за днес”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай