Гадаят ще се хвърли ли Мутафчийски в политиката

Мангъров е възможен заради успехите на генерала, смята социологът Димитър Ганев

Гадаят ще се хвърли ли Мутафчийски в политиката | StandartNews.com

Ще се хвърли ли ген. Венцислав Мутафчийски в политиката. Това е въпросът, който тормози социолозите, след като гилдията им отчете рекорден рейтинг за шефа на ВМА. Работото му като ръководител на Националния оперативен щаб в битката срещу коронавируса го изстреля на челна позиция в рейтинга на политици и управници с над 70 на сто доверие.

Оценката за работата на Оперативния щаб остава висока, а ръководителят му ген. Венцислав Мутафчийски има изключително висока обществена подкрепа, коментира социологът Димитър Ганев пред Нова тв. Той обясни, че дали това доверие към ген. Мутафчийски ще бъде ползвано за политическа стъпка, зависи от две неща – дали ще се задържи толкова високо и дали самият Мутафчийски има желание за политическа кариера.

„В момента, в който няма епидемия, ще видим реално каква политическа величина е ген. Мутафчийски”, каза още Димитър Ганев. Освен това, той обясни, че през последните месеци са се оформили две позиции – на хора, които имат симпатии към концепцията на ген. Мутафчийски, и на онези, които ясно заявяват положително отношение към тезата на опонента му доц. Мангъров. „И в медиите, и в социалните медии се вижда доста ясно разделение между хората и те доста пламенно и ентусиазирано подкрепят едната или другата теза. Нарекох ги условно две партии – на Мутафчийски и Мангъров. Ако го нямаше Мутафчийски, нямаше да има и партия на Мангъров. Мангъров е възможен въобще заради успехите на Националния оперативен щаб”, смята Димитър Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай