Фандъкова: Рано е да обявявам кандидатура

„Ще си задавам всички въпроси след няколко месеца, ще го обявя публично“, каза кметът на София...

Фандъкова: Рано е да обявявам кандидатура | StandartNews.com

В момента все още е рано да се вземе решение дали ще се кандидатирам за нов мандат. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в интервю за БНТ.

„Ще си задавам всички въпроси след няколко месеца, ще го обявя публично“, обясни още Фандъкова. Тя коментира, че всеки ден ѝ задават въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат и посочи, че когото има готово решение ще го съобщи на всички.

„Ако кметовете сме чакали последната година, за да покажем какво можем да направим, то много лошо за нас. Винаги съм казвала, че нашата работа се оценява през цялото време, че кампанията за следващите избори започва от първия ден“, коментира кметът на столицата.

Тя уточни, че през 2019 г. са заложени 15 обекта за ремонт, като акцентът на Столична община са кварталите и улиците. „Изискват се време и усилия да напреднем. Мисля, че показахме, че с усилия и последователна работа успяваме базовата инфраструктура да подобряваме. Миналата година имахме 40 обекта. Нека да припомня участък от бул. „България“, който за първи път, откакто е изграден цялостно се реконструира. Няма как да не искаме да продължим това, защото виждаме разликата“, коментира кметът на София.

Тя уточни, че се залага още един участък от бул. „Тодор Каблешков“. 2019 г. ще бъде годината на метрото, само преди 10 години метрото имаше 10 км, докрая на тази година ще са 40 км“, допълни още Фандъкова. Тя припомни, че в последните 10 години София непрекъснато е строителна площадка и това няма как да бъде по друг начин. „Ние трябваше да възстановяваме града“, каза Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай