Фалшива новина прати в оставка шефа на митниците

Георги Костов бил депозирал оставката си малко след Нова година, твърдеше новината

Фалшива новина прати в оставка шефа на митниците | StandartNews.com

Във връзка с публикации, базирани на неофициални източници, за оставка на директора на Агенция „Митници“ в новинарски сайтове с имидж на сериозни медии, Министерството на финансите заявява, че написаното не отговаря на истината. Това съобщиха от пресслужбата на финансовото ведомство.

Оставка не е подавана от г-н Костов, нито му е искана от министъра на финансите Владислав Горанов. Откакто Георги Костов оглавява АМ, резултатите от работата на институцията са отлични – повишена е събираемостта на приходите, борбата с контрабандата на акцизни стоки е видима в изследванията на независими анализатори, задържани са рекордни количества наркотични вещества, казват от финансовото министерство.

„Новината“ се завъртя по-рано в публичното пространство, като позоваването бе на източници, запознати с неофициална информация.

Твърдеше се, че Костов е депозирал оставката си малко след Нова година. Като мотив били посочен лични причини. Според процедурата оставката трябва да бъде приета от финансовия министър Владислав Горанов, който обаче ще съгласува решението си с премиера Бойко Борисов.

Заради ситуацията около задържането на екоминистъра Нено Димов и последвалата му оставка се търсел вариант Костов да си отиде от митниците като бъде преместен на друга работа. Неофициално се твърдяло, че като подходящ пост се спрягало мястото за шеф на дирекция "Наказания" към затворите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай