Ето идеите на Пламен Николов за образованието

Ще помогнем за сътрудничеството между науката и бизнеса в иновативните сфери, казва кандидатът за презмиер на ИТН

Ето идеите на Пламен Николов за образованието | StandartNews.com

Директорите на училища да са с мандати, да бъде премахнато външното оценяване за четвърти клас, тъй като е излишен стрес за децата, да се увеличават българските училища зад граница. Това са част от идеите за образованието на Пламен Николов, който е експертът по образование и наука на партията "Има такъв народ" и е кандидатът за премиер на ИТН, на когото бе връчен мандадът от президента Румен Радев.

Сред другите идеи, които Николов сподели в интервю за "Стандарт", са да се увеличат устните изпитавния, да има повече писмени  упражнения по хуманитарните дисциплини.

За Николов е много важно сътрудничеството на бизнеса и науката в иновативните сфери. 

По-високи критерии за акредитация ща намалят броя на университетите и ще вдигнат качеството на висшето образование, казва още експертът. 

Пламен Николов бе депутат в 45-тото Народно събрание, а в 46-тото бе избран за  народен представител на ИТН от Шумен.

Пламен Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица. Учил е в Хуманитарна гимназия "Йоан Екзарх Български" - Шумен, випуск 1995, с  профил „История и археология“. Образованието си продължава в СУ „Св. Климент Охридски“, където завършва магистратура по Философия на науката. Специализира в Австрия със стипендия „Ернст Мах“ в Университета на Клагенфурт. Доктор по Философия на правото , политиката и икономиката.

Владее английски език, немски, руски.

Кариерата му обаче е свързана с бизнеса.

Над 15 години опит в бизнес развитието и управлението на проекти. Преминал през МЕНИДЖЪРСКИ ТРЕНИНГ ИНСТИТУТ Сан Франциско, САЩ. Дългогодишен ръководител, мениджър с доказани бизнес постижения.

Преди изборите Пламен Николов оглавява офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара с над 600 търговски В2В партньори.

Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети, отговаря за  връзките на американска компания с над 600 клиенти

Николов е част от проекта на Слави Трифонов още от 2018 г. Той бе представен и от Трифонов преди редовните избори на 4 април като един то водещите експерти на партията по темите образование и справяне с демографския дисбаланс.

Девизът му, който е написал в профила си във Фейсбук, е: "Щом го правиш, стори го най-добре".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай