Ердоган : Радвам се да посрещна Бойко Борисов! /ОБНОВЕНА/

Двамата президенти разговаряха в Анкара

Ердоган : Радвам се да посрещна Бойко Борисов! /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Радвам се да посрещна Бойко Борисов, България е наш съсед и съюзник в НАТО. За последно се срещнахме през януари при откриването на "Турски поток" в Истанбул. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който направи съвместно изявление с българския премиер Бойко Борисов.

"Председателят на ЕС Шарл Мишел обяви, че ще посети гръцко-турската граница. По всяка вероятност ще стане свидетел на нечовешко отношение. Съветвам го да проследи това, което прави гръцката гранична охрана. Искам да изразя задоволството от здравомислещата позиция на България под председателството на Борисов. С България имам превъзходно сътрудничество в сферата на сигурността

. Искам да благодаря на моя приятел Бойко Борисов и неговата делегация и искам да ги поздравя за утрешния национален празник, продължи Ердоган.

"Изказвам съболезнования на загиналите и техните семейства", каза Бойко Борисов. Той благодари на Турция за оказано съдействие с медицински материали за борба с коронавируса.

"Убедихте ме, идвам в София в петък", обърна се към Борисов Реджеп Ердоган.

Премиерът Бойко Борисов пристигна в двореца "Бештепе" в Анкара, където започна срещата му на четири очи с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. На нея стана ясно, че турският държавен глава ще пристигне в София в петък.

Разговорът се провежда в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода.

Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори.

След срещата на четири очи между премиера Борисов и президента Ердоган, ще се проведе работната вечеря между двамата лидери и водените от тях делегации.

От българска страна участват още министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов, а от домакините ще присъстват също вицепрезидентът Фуат Октай, министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай