Ексдепутатка от СДС подрежда партията на Слави

На Виктория Василева е поверена длъжността главен секретар

Ексдепутатка от СДС подрежда партията на Слави | StandartNews.com

Единствената дама в най-високото партийно ръководство на новоучредената формация на Слави Трифонов "Няма такава държава" е бивш кадър на СДС, съобщава Лупа. На Виктория Василева, която бе депутат и бивш шеф на младежката организация на СДС, бе поверена длъжността главен секретар. По информация на сайта Василева ще бъде отговорна пряко за граденето и състоянието на местните структури на партията на Дългия.

Формирането им е започнало още в първите дни на лятото и вече има ядра в Пловдив, Варна, Бургас, Шумен, Ямбол, Сливен и Велико Търново. Софийската организация още е без конкретен шеф, но най-вероятно нея ще ръководи и като за-шеф Ивайло Вълчев, твърдят от кухнята на учредителното събрание.

За председател на ПП “Няма такава държава” бе избран Слави Трифонов. В Изпълнителния съвет бяха избрани бившите сценаристи на "Шоуто на Слави" - Тошко Йорданов (заместник-председател), Ивайло Вълчев (заместник-председател), Виктория Василева (главен секретар), Драгомир Петров, Александър Вълчев и Филип Станев.

В арбитражно-контролната комисия бяха избрани - Иво Георгиев Атанасов, Андрей Николаев Михайлов, Александър Викторов Рашев, Румен Тодоров Попов, Пламен Иванов Данаилов, Филип Петров Попов, Пламен Николаев Николов.

Политическите наблюдатели напомнят, че още през лятото на 2017 г. Слави беше решил да създаде партия, която той и сценаристите му лансират от няколко години насам. Тогава той написа писмо до медиите, в което обяви, че ще събира "хора, които да управляват страната". Обещаваше да ги намери, да ги представи, а хората сами да решат дали те са достойни да заместят сегашната политическа класа. 2 години по-късно учредителното събрание на партията е факт.

Логото на формацията съдържа трибагреника и стилизирана разперена длан, а цветът, на който Дългия е заложил е светлосиньо, напомнящо на старото СДС с лъвчето. Очаква се партията да започне активната си политическа дейност до дни, но заради изпуснатите срокове няма как да се включи в предстоящите местни избори на 27-и този месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай