Един билет за самолет и автобус. Как ще стане?

Николай Събев се закани - уволнения при лоши резултати

Един билет за самолет и автобус. Как ще стане? | StandartNews.com

Един билет за самолет и автобус. Скоро и това ще стане, увери транспортният министър Николай Събев в интервю за бТВ. Той съобщи новината по повод изискването на ЕС за въвеждане на интермодални билети, които да включват няколко вида транспорт за едно пътуване. Събев заяви, че такива ще има още със започването на пътническите полети между София и Русе, като с един билет ще може да се пътува например между Силистра и София, съчетавайки автобус и самолет.

„БДЖ ще излезе на печалба с елементарна математика и моделиране“. Категоричен бе министър Събев..

„Започваме оздравителна програма на дружеството. Ще имате подробна информация кога сме я стартирали и какви са резултатите“, допълни той.

По думите му „започва дълбока реформа в сектора, за да създадем високоефективна транспортна система в България“.

„Разбира се, оставки ще има за ръководители, които имат лоши финансови резултати, лошо качество и лош сервиз“, заяви отново транспортният министър, който онзи ден уволни управителя на „БДЖ – Пътнически превози“ именно заради лоши резултати.

България може да има бързи влакове със скорост от 160 км в час още преди 2040 г., когато това е предвидил ЕС, и затова ще помогне именно тази оздравителна програма, каза Събев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай