ДПС с нова тежка атака към Радев. Обвиненията

Президентът се е самозабравил и иска еднолично да управлява

ДПС с нова тежка атака към Радев. Обвиненията | StandartNews.com

„Този президент или се е самозабравил или прокарва идеята за президентска република. Без да има понятие какво поражение нанася на демокрацията“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация в края на 46-ото НС.

„Днес ще се чуят много декларации за това какво можело да бъде, ако така, ако иначе и т.н“, каза Карадайъ.

По думите му политическата ситуация в момента е резултат от изминалите 12 години, а не само от изминалите няколко месеца. В тях сме били свидетели на нарушения на Конституцията и законите.

Той подчерта, че Радев рушал държавността и демокрацията и не можал да разгърне конституционните си правомощия. Карадайъ подчерта още, че не се уплашили пред милиционерщината и тоталитаризма. По думите му доказали през годините, че искат живот в мир и да се гради бъдещето на Родината.

По думите му моделът ГЕРБ продължавал с пълна сила, но с други изпълнители. Най- важното било, че държавността е под нарастваща заплаха и крайно време било да спре да се нарушава Конституцията и законите. Той бе категоричен, че няма силна държава без отговорни и активни граждани. "Нека да променим моделът на ГЕБР, но не с по- лоша версия", заяви още Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай