ДПС иска политическа отговорност от двама министри

Нено Димов и Петя Аврамова трябва да си понесат политическата отговорност, каза Джевдет Чакъров

ДПС иска политическа отговорност от двама министри | StandartNews.com

"Видно е, че има проблем, че има пропуски. Министрите Нено Димов и Петя Аврамова трябва да си понесат политическата отговорност", заяви пред БНР Джевдет Чакъров от ДПС и член на парламентарната комисия по околна среда и води, бивш екоминистър.

На въпрос дали ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството на ГЕРБ, Чакъров отговори, че в Движението все още не са провеждали разговор на тази тема, но изрази критика към БСП, че не са направили консултации с всички опозиционни партии за решението си да внесат вот на недоверие. „Това предопределя резултата… Ние вероятно ще заявим определена опозиционна позиция“", каза Джевдет Чакъров.

„Трябва да има надпартиен политически консенсус по отношение на еврофондовете, европрограмите, защото имаме нужда от тези средства. Има 60% загуби във водопреносната мрежа. Всички трябва да бъдем загрижени, така че тези средства да бъдат реализирани в България, защото потребностите във ВиК сектора са огромни. Трябва да се обърне внимание на водопреносната мрежа, на състоянието на язовирите, а там, където е необходимо, да се строят и нови язовири“, категоричен бе депутатът.

„България е сред последните пет страни в Европа по отношение на водни ресурси. Това предполага добро, разумно и рационално управление на водния ресурс на страната“, обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай