Дончева иска правителство. С кого?

Тя говори на предизборен митинг във Варна

Дончева иска правителство. С кого? | StandartNews.com

„Надявам се да ни върви по вода“, това каза в дъждовна Варна водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ Татяна Дончева, която дойде да открие официално кампанията за парламентарните избори на 11 юли. Лидерът на „Движение 21“заяви, че конкретната задача за Морската столица е още по-добро представяне от предишния вот и спечелването на още един, втори мандат., пише Petel.bg.

Дончева обясни, че кандидатите „Изправи се! Мутри вън!“ в голямата си част да се определят като гражданска квота, защото не са членове на нито една от формациите в коалицията. Три четвърти от личностите в листата са запазени от предишните избори. Тя определи кандидатите на коалицията като сериозни професионалисти и знакови варненци, които могат да развият потенциала на града, който през годините е бил потискан по една или друга причина.

Татяна Дончева потвърди като основна задача за „Изправи се! Мутри вън!“ след предстоящите избори е излъчване на правителство заедно с другите политически сили на промяната - „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Тя обаче призна, че политическата ситуация у нас е много неустойчива, което пречи на стабилното управление. Според нея обаче при живот на следващия парламент от 6 месеца до година и половина, което е реалистична прогноза, може да се преодолее „дивата съпротива“ за разграждане на модела на управление на ГЕРБ.

„Изправи се! Мутри вън!“, която се явява за последен път с това име на избори, е пример за това как може да се получи единодействие между хора с различни политически виждания в името на разграждането на модела на ГЕРБ, коментира тя. „Да изчакаме фиданката да се укрепи и да даде плод“, това каза Дончева по отношение на бъдещето на коалицията. Тя допусна, че местните ядра, образувани по време на парламентарните кампании, могат да се запазят и за бъдещи местни избори, но всичко зависи от самите тях.

„Варна изглежда някак си запусната, Варна изглежда някак буренясала“, коментира водачката на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ в морския град. Татяна Дончева добави, че разграждането на сегашния модел на управление ще вдъхне увереност на хората, които искат да работят за Варна. Така градът може да докаже, че има най-хубавите курорти, най-хубавото пристанище, което може да се мери с това в Солун, най-добрия музикален фестивал и си заслужава някой да вземе самолета от София, за да дойде да види нещо, което се случва само в Морската столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай