Добрев: Да намалим политическата конфронтация

Според него всички мерки са навременни и начинът, по който се подхожда, е доста сериозен

Добрев: Да намалим политическата конфронтация | StandartNews.com

Според заместник-председателя на БСП Кирил Добрев при сегашните проблеми е задължително да намалим политическата конфронтация. В период на кризи обществото иска да види в политиците отговорни хора. Хора, на които те са поверили чрез гласа си своето бъдеще. Надявам се целият политически елит да бъде на своето ниво. Това заяви Добрев пред БНТ.

Той изрази своето уважение към генерал Мутафчийски за начина, по който води кризисния щаб и посланията, които дава. Според него всички мерки са навременни и начинът, по който се подхожда, е доста сериозен.

"Необходимо е малко да се стегнем. Дисциплината, самодисциплината, отговорността на всеки един вече тежи с пълна сила. Много е важно след всяка една криза обществото да излезе по-единно и съм сигурен, че тази криза, която връхлетя България, ще помогне за това", категоричен бе Кирил Добрев.

Той коментира и изявлението на генерал Мутафчийски снощи, в което той поиска по-строги мерки за ограничаване на заразата у нас: "Според мен му беше писнало от глезотии цял ден - от това на кой как ще пострада бизнесът, коя може да иде да се фризира и коя не може и реакцията на генерала беше адекватна. И наистина е добре политиците да не му извиваме ръцете."

Според него Министерският съвет трябва да уеднакви документите за всяко едно ведомство: "Така че като е криза, да е криза за всички. Не може едни обекти да работят, други да не работят".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай