Деси Радева с пост за предателя

Тръгна нова интрига за отношенията между първата дама и началникът на президентския кабинет Иво Христов

Деси Радева с пост за предателя | StandartNews.com
  • Тръгна нова интрига за отношенията между първата дама и началникът на президентския кабинет Иво Христов

Първата дама отново се намеси в голямата политика. По типичния за нея начин - с нощен музикален поздрав и двусмислен текст към него. Този път бе в знаковия за БСП ден - 14 април, когато социалистите цял ден редяха листата си за европарламента като сложиха на четвърто място в нея не кой да е, а президентския съветник Иво Христов. Позицията е избираема.

ВИЖ ОЩЕ: Новата мистерия в БСП: Кой издигна Иво Христов за евролистата?

Същата вечер Радева качи на страницата си във фейскбук клипа на нашумялата канадската рок група Nickelback с нейния хит Burn It To The Ground (Изгори го до край). Към парчето имаше коментар:
"А големият предател винаги е най-близо. И затова най-трудно се вижда... Големият предател е страхлив, сине. Инак няма да е предател, а враг." - Мария Лалева, "Живот в скалите".

ВИЖ ОЩЕ: От БСП-листата спечели само Кирил Добрев

Самият Румен Радев бе лаконичен в коментара си за номинацията на Иво Христов.

ВИЖ ОЩЕ: Радев за Иво Христов: Уважавам решението му

В понеделник президентът заяви: „Българската Конституция ясно определя индивидуалните права и свободи. Всеки е свободен да се кандидатира за изборна длъжност и това е лично решение на г-н Христов, което аз уважавам. Всеки е свободен да бъде там, където се надява да бъде най-полезен и най-значим. Вярвам, че България има нужда от компетентни и свободомислещи представители в ЕП, които да отстояват българския интерес“, посочи президентът. Постът на съпругата му обаче отвори дискусия в социалната мрежа и на жълтите павета каква игра играе доскорошният му най-верен на "Дондуков" 2. Още повече, че още в неделя се завъртя версията, че Христов излиза от президентството заради хладни отношения с първата дама. След поста й обаче плъзна нова версия - че бившият журналист е предал доверието на държавния глава и се е върнал при партията майка, откъдето тръгна. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай