Депутатите удължиха работното си време. Защо?

Трябва да сформират общо 24 постоянни комисии в Народното събрание

Депутатите удължиха работното си време. Защо? | StandartNews.com

Депутатите удължиха работното си време. Причината - създаването и попълването на състава на всички 24 постоянни комисии, които трябва да бъдат гласувани днес. Депутатите трябва да сформират общо 24 постоянни комисии в Народното събрание. Сред тях са комисиите по енергетика, здравеопазване, образование и наука, и комисията по конституционни и правни въпроси.

Предложението за удължаване на работното време на народните рпедставители направи Иван Ченчев от БСП. Малко преди това по предложение на председателя на парламента Никола Минчев точката за комисиите беше преместена като точка втора в дневния ред.

Парламентът избра Любомир Каримански от „Има такъв народ“ за председател на комисията по бюджет и финанси. Негови заместници ще са Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“, Кирил Ананиев от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС и Румен Гечев от БСП.

Председател на комисията по конституционни и правни въпроси ще бъде Милен Матеев от ПП.За заместник-председатели ще бъдат Анна Александрова от ГЕРБ, Филип Попов от БСП, Андрей Михайлов от ИТН и Атанас Славов от ДБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай