Депутатите се караха за резолюцията на ЕП

Поздравяваме БСП и ДПС с този голям успех за тях, иронично заяви Тома Биков

Депутатите се караха за резолюцията на ЕП | StandartNews.com

Резолюцията от Европейския парламент за страната ни беше повод за остри реплики, които си размениха депутатите чрез декларации от парламентарната трибуна.

"Скандалната резолюция на ЕП беше приета, макар и с поправки и лъсна лицемерието на нашата опозиция. Депутатите от БСП, изпратени в ЕП гласуваха за критиките за КС, за натиск за приемане на Истанбулската конвенция, за повече права на ЛГБТИ, за незаконните цигански катуни, за сепаратистките искания на забранени македонски организации. Срам и позор колеги отляво. До тях в това национално предателство се наредиха и Демократична България", каза Александър Сиди от ПГ на Обединени патриоти.

"Вчера Европа заяви, с пръст показа кои са виновниците. Виновниците за това състояние са именно от политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти. Европа досега нито веднъж не си позволявала да посочва България с пръст, знаейки какво се случва в България. Основният проблем е, че българските граждани не вярват на своите институции, българските граждани не вярват на това правителство, българските граждани нямат доверие на този парламент. Единственият лек за това лечение е незабавна оставка на парламента и на правителството", заяви Драгомир Стойнев от БСП за България.

"Поздравяваме БСП и ДПС с този голям успех за тях. Поздравяваме ви за това, че през последните няколко седмици успяхте да организирате социалистическите, либералните и зелените. Да се организират и да хвърлят петно върху България. И утре изборите ще минат, само че петното ще остане, то ще остане и за други правителства, които ще трябва да обясняват, че в България няма македонско малцинство, че в България КС е решил, че Истанбулската конвенция е противоконституционна и това е наше вътрешно право, което само ние можем да решаваме", заяви от своя страна Тома Биков от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай