Депутат от ДСБ: Бойко Рашков трябва да остане МВР министър

"Моето лично мнение е, че той ще се справи добре", коментира Иван Димитров

Депутат от ДСБ: Бойко Рашков трябва да остане МВР министър | StandartNews.com

"Да работим с БСП бе едно от най-тежките решения, които трябваше да вземем, но в три поредни избора народът така постави ситуацията", заяви пред НоваНюз депутатът от ДСБ Иван Димитров, който е и заместник-председател на парламентарната група на "Демократична България".

Аргументът на десницата да влезе в общо управление със социалистите бил необходимостта от редовно правителство. "Хората искат да има правителство, което да сложи край на модела, наложен от миналото управление", каза Димитров. Той посочи съдебната реформа като нещо, по което могат да работят заедно със социалистите.

Димитров заяви, че именно в сферите на правосъдието, екологията и електронното управление са най-силни". По думите му преговорите продължават и през уикенда, още нямало договорени имена за министерските постове, а по негово лично мнение Бойко Рашков трябва да остане министър на вътрешните работи.

"Моето лично мнение е, че той ще се справи добре", коментира Иван Димитров, като потвърди, че това е номинацията на ПП, както вече стана ясно от изявления на нейните лидери Кирил Петков и Асен Василев. Димитров отрече Корнелия Нинова да е била първоначалната номинация за председател на НС, въпреки че писмото, което изтече в медиите за опцията председателят да се избира на ротационен принцип, излезе именно от ДСБ.

"Ако не сме съгласни с всички лица в правителството, няма да бъде подписано споразумение и съответно няма да има правителство", заключи още Иван Димитров.

Димитров не разкри кои имена на юристи са обсъждали за министър на правосъдието в неговата партия, но добави: "Бих се справил прекрасно, ако това ме питате".

"По отношение на капацитета, няма министерство, в което да не се справим най-добре", каза той за хората в ДБ. "Ние и във финансите сме много добри, при нас е Иван Костов все пак", добави той. Но обясни, че не са предлагали бившия премиер за финансов министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай