Депутат каза как ще стане кабинет с третия мандат

Най-важно е да се приеме актуализация на бюджета, каза депутатът

Депутат каза как ще стане кабинет с третия мандат | StandartNews.com

Как би могло да се състави правителство с третия мандат? Отговор на този въпрос даде депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Димитър Делчев пред Нова тв. То няма да е наше, или на „Демократична България”, а ще е общо, каза Делчев, обяснявайки, че коя партия ще получи мандата не е толкова важно. Важното е, че ще има широки консултации за приоритетите и министрите, срокът ще е 6-8 месеца, обясни Делчев. Според него от служебния кабинет в евентуален редовен може да останат Бойко Рашков, Велислав Минеков, Кирил Петков и Асен Василев, които били много решителни. Попитан обаче как ще убедят ИТН да да подкрепят подобен състав, при положение, че излязоха с критики срещу Петков и Василев, Делчев даде заден и каза: „Сега най-важно е да се приеме актуализацията на бюджета”.  

По повод скандала с разкритото полицейско насилие по време на миналогодишните протести срещу властта на Борисов, Делчев коментира: „Ние видяхме кадрите за първи път. Факт е, че Комисията за разследване на полицейското насилие се опитва да се снабди с тях от месец.  Граждани са поискали тези записи още преди година”.

„Целият запис е над час и показва шокиращи зверства. Децата са били пребивани, мачкани и унижени. Те излизат сега, защото има комисия, която разследва случилото се. Това са публични кадри и е имало много запитвания за тях”, добави Делчев.

„Кадрите показват нещо много важно. Полицаите бият и ритат всеки протестиращ независимо дали е млад или стар, мъж или жена. Това е защото те имат такива инструкции. За мен те идват от най-високо ниво и това е причината да призовем министър-председателя Борисов и двамата вътрешни министри да отидат в Народното събрание и да дадат обяснения”, каза още Димитър Делчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай